Valoració de la Jornada

Sant Joan de Déu va organitzar aquesta VI jornada per presentar experiències innovadores que els professionals d’aquest àmbit apliquen en els seus centres.

Els nens hospitalitzats van portar el ritme de la jornada, fent de presentadors dels ponents, moderant les taules i atenent a les persones participants. Tot ho van fer de primera, amb fluïdesa i il·lusió, tot un exemple de saber fer les coses ben fetes i amb alegria, malgrat estar vivint una experiència vital delicada, com és estar ingressat a l’hospital.

La doctora Ana Mª Ullán, directora del Departament de Psicologia Social i Antropologia de la Universitat de Salamanca va presentar la conferencia Humanización de cuidados y evidencia científica. El seu punt de vista és molt interessant perquè demostra de manera científica, és a dir, més enllà de la intuïció, que humanitzar la manera d’atendre els infants a l’àmbit hospitalari ajuda a una millor recuperació de la salut.

I la taula rodona, que portava per títol No tengo buenas noticias… va comptar, entre altres, amb el doctor Jaime Ponte de la Unidad de Valoración de Discapacidades, de la Xunta de Galicia i amb Begoña Ugarte, matrona de l’Hospital Universitari de Donostia, que va parlar de El Manejo de la pérdida perinatal. L’escriptor Alex Rovira va compartir amb els participants la seva experiència com a pare quan li van notificar la patologia cardíaca de la seva filla.

Tot plegat, una jornada enriquidora. Tot i així, una vegada més i com en altres actes similars, el temps sempre és molt i molt ajustat i sovint els ponents han de parlar un xic massa ràpid per explicar tot el que volen compartir amb el públic en uns pocs minuts. Des del meu punt de vista, de vegades val més explicar menys coses, amb més calma i comunicar amb l’auditori de forma més plaent. Està clar que experiències d’aquesta qualitat professional i humana, difícilment es poden transmetré en uns minuts. Per tant, crec que val més narrar el més significatiu i deixar que els participants acabin de buscar la informació als llocs de referència.

Un comentari

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.