CUBORO i 13+4

Aquest és el primer de varis articles que aniran presentant diferents jocs que ens serveixen per treballar a l’aula diversos continguts matemàtics d’educació i infantil i primària. Jocs que serveixen als docents per organitzar plantejaments diferents i variats d’activitats a l’aula i aconseguir un millor aprenentatge dins el marc lúdic que ofereix el joc. També són útils per a les famílies que estiguin interessades en oferir propostes educatives per a l’espai de lleure dels seus fills i filles.

Ja en la Declaració dels Drets de l’Infant de les Nacions Unides de 1959 es recull que “l’infant gaudirà plenament de jocs i esbarjos, els quals hauran d’estar orientats a les finalitats perseguides per l’educació”. Els jocs no són només un recurs per entretenir als nostres alumnes dins l’aula un cop han acabat feines o en hores de pati de dies plujosos sinó que són una de les vies més útils per a l’aplicació de qualsevol tasca educativa. A casa haurien de conviure diferents jocs amb finalitats educatives variades entre les quals hi ha d’haver la de treballar continguts educatius.

CUBORO

Creat pel suís Mathias Etter el 1979 no va sortir al mercat fins al 1985. Ha anat evolucionant des dels primers blocs de fang i fusta de pi fins a l’acurada presentació feta amb fusta de faig ecològica certificada que podem trobar avui dia (http://www.cuboro.es).

És un joc de fusta recomanat per a nens i nenes a partir de 5 anys (cal vigilar perquè hi ha bales de vidre) que utilitza cubs de 5 x 5 centímetres amb diferents tipus de circuit perforats a la seva superfície i/o interior. Els nens i nenes els hauran d’ajuntar per organitzar-los adequadament i aconseguir que les bales realitzin el recorregut desitjat. Ajuda a desenvolupar vàries capacitats com el pensament lògic i seqüencial de la mateixa manera que treballa la concentració i la creativitat.

 

 

La marca ofereix un ampli assortiment de presentacions i ampliacions de les quals podem destacar la caixa BASIS per descobrir-lo i la col·lecció CUGOLINO per als nens i nenes menors de 5 anys. Recentment també han ampliat la col·lecció amb una interessant variant de joc de taula anomenada TRICKY WAYS.

Cugolino, imatge de www.module-r.com

Codi Secret 13 + 4

Un dels jocs que representen millor la idea que es poden treballar continguts matemàtics a partir dels jocs de taula. Mitjançant aquest joc de taula de la casa HABA (disponible aquí) els nens i nenes de 5 a 12 anys podran treballar les diferents operacions matemàtiques (suma, resta, producte i divisió) a partir del càlcul mental i el raonament d’una forma dinàmica i divertida.

 

CodiSecret

Un comentari

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.