Descobrir la natura en bicicleta

Portar els nostres fills a descobrir la natura sempre és una aventura. El medi natural, on podem gaudir d’un entorn curull d’estímuls, també es pot visitar a cop de pedal.

Però, sabem com podem portar els més petits? A continuació oferim algunes orientacions de com subjectar o arrossegar els caganius de la família:

El primer que ens hem de preguntar seria: per on transitarem? I és que hi ha diferents sistemes per portar un nen petit en bicicleta. Depenent de l’edat i dels camins per on es transiti serà més còmode un o altra.

1. En una cadireta subjectada al manillar o a sobre la barra superior del quadre. Aquest sitema és molt adequat per a nens força petits (d’un a dos anys) ja que poden contemplar el paisatge sense cap mena d’impediment. Té, però, diferents inconvenients com són la molèstia que suposa pel ciclista tenir una persona col·locada a la part davantera amb la conseqüent limitació de la visibilitat, la limitació de llibertat de moviments en cas d’un imprevist i les limitacions d’edat. Aquest seguit d’inconvenients comporten certes limitacions a l’hora de fer un itinerari llarg. Si no es troba aquest tipus de cadireta al mercat, es pot substituir amb un coixí ben subjectat amb cinta adhesiva al tub superior de la bicicleta.

2. En una cadireta acoblada a la part del darrere de la bicicleta. És el sistema més extès i permet portar nens més grans. Habitualment les cadiretes estan dissenyades per tal que el passatger vagi còmode i permet resseguir itineraris força llargs sempre i quan es tingui cura d’anar parant sovint per tal que el nen pugui estirar les cames. Té l’inconvenient, però, que el ciclista no veu què fa el passatger i aquest no pot gaudir plenament del paisatge ja que té el pare o la mare que li tapen l’horitzó.

3. En un carro arrossegat per la bicicleta. Aquest sitema és molt adequat per a nens de totes les edats i per a viatges llargs. Hi ha carros per a un o dos passatgers permetent, en el cas de només transportar un sol nen, poder també encabir-hi paquets. El seu ús queda limitat a pistes en bon estat o carreteres poc transitades ja que la seva amplada ens impedirà resseguir corriols i superar forts desnivells amb sòl en mal estat. Hi ha empreses que lloguen carros con Cicloturisme (932 655 353) a Barcelona.

4. Amb un pal rígid que permet remolcar una bicicleta. Aquest sitema, encara que no gaire difós, és molt eficaç. Amb un pal rígid es subjecten dues bicicletes: la que va al davant queda enganxada per la tija del selló, i l’altra, la del nen o de la nena, pel tub de la direcció. L’adult que va al davant no ha de perquè arrossegar tota l’estona al nen que va a la bicicleta del darrera ja que aquest ha de tenir algunes nocions d’anar en bicicleta i ha de poder pedalar. És un sistema que permet fer llargs viatges de manera que el nen té la sensació que ha estat ell el qui ha realitzat íntegrament tot el recorregut.

Pel Pla de la Calma

Sigui d’una o d’una altra manera, els nens petits no han de suposar un impediment per a realitzar excursions en bicicleta. Sempre hi ha el sistema adequat per a cada edat i cada trajecte.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.