Viatjar amb nens

Natura8

Alguns pares i mares primerencs potser pensen que amb l’arribada dels seus petits plançons la vida viatgera s’acaba. I res més lluny de la realitat. És, doncs, per fer-vos allunyar aquestes foscos pensaments de la vostra ment que a continuació us oferim alguns consells (si és que es poden anomenar així).

1. Per anar-nos acostumant a tot el que vol dir la vida viatgera amb nens, és millor començar fent petits intents, sortides properes que ens permetin acostumar-nos a la nova vida i al nou ritme que a partir d’ara vindrà marcat pel fill o la filla. Potser amb una petita escapada a alguna capital n’hi haurà prou per prendre les mesures a la capacitat d’adaptació dels nens a qualsevol entorn i per perdre les pors a l’imprevist.
2. Sortir de viatge amb nens no vol dir transportar tota la casa a les nostres esquenes. Sospeseu bé allò que us emporteu ja que l’excés pot arribar a ser pitjor que el defecte. I és que un nen petit es pot banyar arreu, pot menjar de tot i anar amb tot tipus de transport. És per això que no serà necessari carregar amb la banyera, l’escalfabiberons o la cadireta pel cotxe. Només allò més essencial.
3. Pel que fa a la salut, fer una consulta prèvia al pediatra no hi és de més. A part, a més dels medicaments essencials, si es viatja a països on hi pot haver algunes mancances, és important disposar d’una bona assegurança amb assistència per telèfon i trasllat en cas d’emergència. A voltes, parlar amb algú que ens entengui ens pot fer treure els nervis que se’ns mengen per dins.
4. Els canvis de ritmes i de visites amb nens són essencials per tal que el viatge sigui un gaudi col•lectiu. És per això que serà necessari compensar els nostres interessos amb els dels infants, com pot ser passar un temps, que no vol dir perdre’l, en un parc temàtic o un dia de platja.
5. També és bo que l’infant tingui referents habituals, del seu entorn de la llar, com el seu peluix, i dedicar una estona a llegir abans d’anar a dormir.
6. Finalment, no està de menys que de tant en tant els pares us busqueu algú que us substitueixi i us regaleu algun viatge sense fills. De ben segur que vosaltres, i sobretot els nens, ho agraïran.
I recordar que quan es va de viatge amb nens petits aquests obren moltes portes!

Deixa un comentari