Robòtica a l’escola (2)

A l’article del passat 1 de novembre de 2016 (Introducció a la robòtica) vaig fer una petita presentació de diferents recursos per iniciar-se en el món de la robòtica en un entorn escolar. Avedisonui voldria fer-ne una continuació amb noves propostes que al meu entendre són les que ofereixen més possibilitats per treballar amb els alumnes a l’escola.

La primera que avui voldria presentar són uns robots australians anomenats Edison. Són uns robots prou personalitzables que compten amb un software propi per programar-los i connectar-los entre ells. Una opció econòmica i pràctica que nombroses escoles estan adoptant.

moginoPer a usuaris avançats també hi ha la possibilitat d’iniciar-se en la programació electrònica amb plaques Arduino com estan fent a l’escola Mogent de La Roca del Vallès amb el projecte Mog.ino que aquest curs han començat.

Els Lego Mindstorms són la darrera opció que vaig presentar el darrer dia. És cert que són una opció ideal per exercitar els coneixements adquirits i donar camp a la creativitat. Personalment penso que són els més adients per a cicle superior de primària ja que s’ajusten a les capacitats i nivell de comprensió tècnica dels alumnes.

Un cop es coneix el material i se’n domina l’interfície de programació hi ha la possibilitat de presentar-se a algun dels concursos que Lego organitza amb el nom de First Lego League arreu del territori (Catalunya, estat espanyol o estranger). Els alumnes hauran de demostrar les seves habilitats resolent els reptes que la marca els proposa.

Una altra opció més propera i amb un sòlid projecte educatiu al darrera és el que han desenvolupat des de fa uns anys un grup de mestres del Baix Montseny creant la Robotseny. A partir de la vinculació amb empreses del territori han aconseguit prou recursos per involucrar els centres educatius que han volgut participar al projecte i un cop a l’any es troben per demostrar les habilitats dels diferents grups de treball en una petita competició.

Així doncs, com veieu, les possibilitats són gairebé infinites!

Un comentari

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.