Jocs educatius per a l’estiu (2017)

Revisant els darrers articles he trobat que just fa un any ja vaig fer una recomanació de jocs educatius per a l’estiu. L’escola s’acaba, els nens i nenes estan més hores a casa i segurament ens ve de gust passar moments tranquils jugant amb ells. Fora consoles, fora ordinadors, mòbils o tauletes digitals que és hora de jugar a jocs de taula. Aquí teniu la proposta d’enguany!

RiverDragonsComencem forts. La primera proposta són dos jocs amb mecànica similar. El River dragons i el Colt Express formen part d’una nova fornada de jocs de taula basats en la planificació i la seqüència d’accions. Els jugadors han de decidir abans de jugar cada ronda quines accions duran a terme, sense saber què faran els altres jugadors, de manera que en dur a terme els moviments pot ser que es digui a terme un bon guirigall… o la jugada perfecta!

ColtEls dos jocs són per 4-6 jugadorsamb partides d’uns 3/4 d’hora. El Colt Express, a més a més compta amb el premi al millor joc de França de l’any 2015, l’As d’Or, una garantia de qualitat.

 

DungeonRaidersLa segona proposta és un joc de cartes; Dungeon raiders és una divertida proposta per a aventurers als que els agradin els dracs, les coves i els passadissos secrets. Caldrà gestionar bé les cartes per sobreviure als diferents reptes que ens anem trobant, poder comprar nous objectes i arribar al final de la partida.

Per a 3, 4 o 5 jugadors que tinguin ganes de passar una estona (mitja hora) diferent, a partir de 8 anys.

CodiSecretToca un joc de paraules i vocabulari, adaptable des de 4 fins a 10 jugadors; Codi secret és una proposta nova (just del 2016) que ha aconseguit atraure les mirades i l’entusiasme de jugadors molt diferents. Compta amb versió en català i els jugadors hauran de demostrar la seva capacitat per relacionar conceptes i aconseguir desxifrar les contrasenyes que els envia el seu cap d’espies.

RicochetRobotsRicochet robots és d’aquells jocs que o t’apassiona o no t’agrada, no hi ha terme mig. Sigui com sigui exercita la capacitat d’observació, la paciència i el pensament seqüencial de forma divertida. Aquesta proposta ens ofereix un taulell en forma de magatzem automatitzat on caldrà ajudar als robots de càrrega a arribar als seus objectius. És molt interessant perquè hi poden jugar persones de totes les edats i des d’1 sol jugador fins a 15 persones. A més a més l’editorial ara ha publicat la versió de viatge que, amb una proposta més petita i econòmica, ofereix la mateixa jugabilitat i entreteniment.

ChocolateFixLa darrera proposta d’aquest estiu és un joc individual tipus sudoku però amb una presentació molt més atractiva i dolça; Chocolate fix ens presenta un taulell amb forma de caixa de bombons amb nou caselles que haurem de completar correctament en funció dels 50 reptes proposats.

Ofereix també l’opció de jugar on-line en aquest enllaç i assegura diversió i addició a parts iguals.

Així doncs, ja sabeu, no hi ha excuses per no compartir hores i hores agradables de joc!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.