Programació a l’escola

Quan ens decidim a treballar la robòtica a l’escola*  veiem que necessàriament hem de parlar de programació; és a dir, de com parlar als robots i fer-los arribar amb un llenguatge que ens entenguin les instruccions que han d’acomplir. És per això que entenc és necessari presentar nocions dels diferents llenguatges de programació existents adaptats a l’edat dels nostres alumnes.

A l’actualitat existeixen molts llenguatges de programació per a nens i nenes. La majoria són de fàcil accés a Internet i estan presentats gràficament de forma molt atractiva i, sobretot, intuïtiva per als i les alumnes. A més a més hi ha diferents i variades opcions tant per a tauletes digitals amb el sistema operatiu Android o per als iPads d’Apple, així com possibilitats per accedir a alguns jocs amb l’ordinador.

run-marco-petitlight-bot-petitacoddy

 

 

 

 

 

 

Unes de les primeres possibilitats que tenim per introduir els diferents llenguatges de programació són les App’s Run Marco (web, Chrome, Android o iOS), LightBot (web, Android o iOS), Coddy (Android) o Fix the factory (web, Android o iOS) que mitjançant peces de futbol fan moure els protagonistes per resoldre diferents reptes.

monkey-petitaSi volem quelcom més complicat podem provar CodeMonkey, una pàgina web on ara ja sí tocarà escriure el codi del llenguatge de programació. La interfície d’aquesta pàgina és molt atractiva i la seva facilitat d’ús autònom molt alta.

combat-petita

 

La darrera proposta és la pàgina web CodeCombat que a partir de dinàmiques de gamificació molt pautades proposa l’aprenentatge del conceptes bàsics d’alguns dels llenguatges de programació elementals.

Qualsevol de les propostes que acabeu de llegir garantirà estones de treball constant i atent dels alumnes i els ajudarà a desenvolupar el pensament creatiu, l’anàlisi analític de les situacions, la perseverança i, sobretot, la lògica matemàtica que hi ha els llenguatges de programació.

 

 

* Temàtica de la qual ja he parlat als articles Introducció a la robòtica a l’escola [1/11/16] i Robòtica a l’escola [19/4/17]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.